Skip to main content

Goda nyheter – Jesus vill ge dig ett nytt liv!

 

Det finns en Gud!

Det finns en Gud! Hela skapelsen ropar ut detta budskap. Tänk bara på skönheten i en grönskande sommaräng. Tänk på en påfågels alla skimrande färger. Tänk på kraften i en våg som slår in över västkustens klippor. Det finns små världar i varje myrstack och bikupa. Och vissa djur är så små att vi inte ens kan se dem med våra ögon. Å andra sidan så finns det i rymden himlakroppar så stora och avlägsna att tanken hisnar. Livet är ingen slump, utan resultatet av en mäktig och kreativ Skapares hand. Det är klart att Gud finns.

Människan skapades helt unik till Guds avbild, för att reflektera hans väsen och karaktär. Vi är sedan födseln skapade till ande, själ och kropp. Vi har fått förmågan att tänka, planera och göra val i livet. Vi har också i samvetet, en inbyggd känsla för vad som är rätt och fel. Det gäller alla människor oavsett var på planeten vi bor eller vilka erfarenheter vi har med oss i livet. Hur kan det komma sig att vi instinktivt vet att det är fel att ljuga, stjäla eller begå äktenskapsbrott? Bibelns svar är att Gud har skrivit sin lag i våra hjärtan. Moralen vilar på en grund som Gud har lagt i människan.

Vad händer efter döden?

Vi vet i stora drag hur vi bör leva, men vi lyckas inte leva upp till det. Ingen människa har levt upp till Guds standard, någonsin. Alla har syndat, och det är därför vår värld ser ut som den gör. Varje nyhetssändning är ett bevis på att människan har lämnat Guds väg. Krig, svält, mord, våldtäkter och bedrägeriaffärer talar sitt tydliga språk. Vårt sätt att leva får konsekvenser i vår värld och i den kommande.

En dag ska vi alla dö. Hur många dagar vi får leva kan vi aldrig veta, men en sak är säker: för varje dag som går kommer vi närmare döden. Vad händer då? Vad tror du? Att allt blir svart? Reinkarnation? Bibelns svar är att ”det är bestämt om människan att en gång dö, och sedan dömas”. Jesus talar mycket om det här. Våra gärningar, tankar och ord ska dömas enligt Guds fullkomliga lag. Vi kommer stå där inför den Helige, och all vår synd och allt vårt uppror mot Honom blir uppenbart. Och om vi skulle få vad vi förtjänade så skulle vi alla få tillbringa evigheten i helvetet, som är Guds rättvisa straff för synden.

Goda nyheter!

Men det kristna budskapet är goda nyheter för oss. Faktum är att ordet evangelium betyder just det: goda eller glada nyheter. Gud är inte bara rättvis utan också fylld av barmhärtighet och kärlek. Och det var därför Jesus dog på korset utanför Jerusalem för 2000 år sedan. Så här skriver aposteln Johannes:

“Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv. Inte sände Gud sin Son till världen för att döma världen utan för att världen skulle bli frälst genom honom. Den som tror på honom blir inte dömd, men den som inte tror är redan dömd, eftersom han inte tror på Guds enfödde Sons namn.”

Gud lämnar oss inte åt vårt öde. I sin kärlek till oss blev Gud själv en människa i Jesus Kristus. Han levde ett fullkomligt liv och uppfyllde i allt Guds moraliska lag. Jesus levde ett liv helt utan synd och på korset dog han den död, och tog det straff som vi förtjänade. Detta är det ultimata beviset på att Gud älskar oss. Jesus lades i en grav, men på den tredje dagen efter hans död uppstod han igen. Efter sin uppståndelse visade han sig för många män och kvinnor, varav några skrev ned allt de varit med om. Om detta kan vi läsa i Nya Testamentet.

En gåva från Gud

Nu erbjuder Gud oss människor att få en ny start i livet. Gud vill förlåta oss, och Han vill bli vår vän. Det enda vi behöver göra är att tro på Jesus och omvända oss från vårt själviska sätt att leva. Då har Han lovat att fylla oss med sin egen Ande, och vi får komma in i Guds plan för våra liv. Det finns inget bättre än att få leva tillsammans med Gud, här och nu, men också efter döden. Du kan få komma till himlen! Vi kan inte komma in på egna meriter, men dörren står öppen bara därför att Gud har varit god mot oss.

Vill du ta emot denna gåva?

Då är du välkommen att komma till oss och upptäcka mer på någon av våra gudstjänster. Du får också väldigt gärna skicka ett mejl, om du har några frågor eller om du skulle vilja träffa någon av oss.