Author Archive peraimsen@gmail.com

Video från TV Studio gudstjänsten

Här är ett litet smakprov från Per-Arnes predikan…

Evangeliet

Evangeliet – det kristna budskapet
Det finns en Gud!

Det finns en Gud! Hela skapelsen ropar ut detta budskap. Tänk bara på skönheten i en grönskande sommaräng. Tänk på en påfågels alla skimrande färger. Tänk på kraften i en våg som slår in över västkustens klippor. Det finns små världar i varje myrstack och bikupa. Och vissa djur är så små att vi inte ens kan se dem med våra ögon. Å andra sidan så finns det i rymden himlakroppar så stora och avlägsna att tanken hisnar. Livet är ingen slump, utan resultatet av en mäktig och kreativ Skapares hand. Det är klart att Gud finns.

Människan skapades helt unik till Guds avbild, för att reflektera hans väsen och karaktär. Vi är sedan födseln skapade till ande, själ och kropp. Vi har fått förmågan att tänka, planera och göra val i livet. Vi har också i samvetet, en inbyggd känsla för vad som är rätt och fel. Det gäller alla människor oavsett var på planeten vi bor eller vilka erfarenheter vi har med oss i livet. Hur kan det komma sig att vi instinktivt vet att det är fel att ljuga, stjäla eller begå äktenskapsbrott? Bibelns svar är att Gud har skrivit sin lag i våra hjärtan. Moralen vilar på en grund som Gud har lagt i människan.

Vad händer efter döden?

Vi vet i stora drag hur vi bör leva, men vi lyckas inte leva upp till det. Ingen människa har levt upp till Guds standard, någonsin. Alla har syndat, och det är därför vår värld ser ut som den gör. Varje nyhetssändning är ett bevis på att människan har lämnat Guds väg. Krig, svält, mord, våldtäkter och bedrägeriaffärer talar sitt tydliga språk. Vårt sätt att leva får konsekvenser i vår värld och i den kommande.

En dag ska vi alla dö. Hur många dagar vi får leva kan vi aldrig veta, men en sak är säker: för varje dag som går kommer vi närmare döden. Vad händer då? Vad tror du? Att allt blir svart? Reinkarnation? Bibelns svar är att ”det är bestämt om människan att en gång dö, och sedan dömas”. Jesus talar mycket om det här. Våra gärningar, tankar och ord ska dömas enligt Guds fullkomliga lag. Vi kommer stå där inför den Helige, och all vår synd och allt vårt uppror mot Honom blir uppenbart. Och om vi skulle få vad vi förtjänade så skulle vi alla få tillbringa evigheten i helvetet, som är Guds rättvisa straff för synden.

Goda nyheter!

Men det kristna budskapet är goda nyheter för oss. Faktum är att ordet evangelium betyder just det: goda eller glada nyheter. Gud är inte bara rättvis utan också fylld av barmhärtighet och kärlek. Och det var därför Jesus dog på korset utanför Jerusalem för 2000 år sedan. Så här skriver aposteln Johannes:

”Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv. Inte sände Gud sin Son till världen för att döma världen utan för att världen skulle bli frälst genom honom. Den som tror på honom blir inte dömd, men den som inte tror är redan dömd, eftersom han inte tror på Guds enfödde Sons namn.”

Gud lämnar oss inte åt vårt öde. I sin kärlek till oss blev Gud själv en människa i Jesus Kristus. Han levde ett fullkomligt liv och uppfyllde i allt Guds moraliska lag. Jesus levde ett liv helt utan synd och på korset dog han den död, och tog det straff som vi förtjänade. Detta är det ultimata beviset på att Gud älskar oss. Jesus lades i en grav, men på den tredje dagen efter hans död uppstod han igen. Efter sin uppståndelse visade han sig för många män och kvinnor, varav några skrev ned allt de varit med om. Om detta kan vi läsa i Nya Testamentet.

En gåva från Gud

Nu erbjuder Gud oss människor att få en ny start i livet. Gud vill förlåta oss, och Han vill bli vår vän. Det enda vi behöver göra är att tro på Jesus och omvända oss från vårt själviska sätt att leva. Då har Han lovat att fylla oss med sin egen Ande, och vi får komma in i Guds plan för våra liv. Det finns inget bättre än att få leva tillsammans med Gud, här och nu, men också efter döden. Du kan få komma till himlen! Vi kan inte komma in på egna meriter, men dörren står öppen bara därför att Gud har varit god mot oss.

Vill du ta emot denna gåva?

Då är du välkommen att komma till oss och upptäcka mer på någon av våra gudstjänster. Du får också väldigt gärna skicka ett mejl, om du har några frågor eller om du skulle vilja träffa någon av oss.

Kontakt

Vi samlas igen:
Söndagar 11.00 Varmt VÄLKOMNA! (Dock inte under juli)

Kontakt: 031-46 60 40,  070-787 58 16

Adress till Församlingen Agape:
Tyghusvägen 4, Kviberg, Göteborg

Spårvagn 7 eller 11 mot Bergsjön
eller spårvagn 6 mot Kortedala
Hållplats: Beväringsgatan

Postadress:
Församlingen Agape
Box 200 23
400 50 Göteborg

Plusgiro: 41 43 63 – 2

E-post: info(at)agape.nu

 

Pilgrim Media

 

Vi gör tv-program för att vi vill se fler välja Jesus. En del av våra program kan upplevas svåra för den som inte är van vid kyrkan och bibeln. De programmen gör vi för att vi tror att när fler som redan är kristna börjar följa Jesus mer hängivet, då blir det ringar på vattnet, och desto fler kommer till tro. Men intervjuer och vittnesbörd är också en del av utbudet och det är något som vi tror alla.

Böcker, musik, videor mm från oss

Mission

MISSION

Vi har en passion att alla män kommer att höra de goda nyheterna. Att varje stam, varje nation och varje tunga kommer att veta att det finns en frälsare.

Nordafrika

Vi tror att Gud älskar alla människor oavsett deras religiösa och etniska bakgrund. Guds Ord (Messias Jesus) blev människa för att skapa försoning mellan Gud och alla människor. Joh 1:1-5 och vers 14. Vi tror att människan är en fri varelse som är skapad av Gud  för att tillbe Honom med frihet och övertygelse. Den världkände teologen och filosofen Tertullianus (160-230 är e.Kr) från Kartago/Tunisien sa:
Det är en grundläggande mänsklig rättighet, ett privilegium för arten, att varje människa bör tillbedja enligt sin egen övertygelse.

Besök vår hemsida

Titta på ett litet meddelande från oss

Asien

Dotter och svärson till Per Arne och Christina arbetar som missionärer i Asien. De är inte med någon organisation. De försöker att älska det folk de möter och visa dem Jesus. De arbetar också pastoralt för att stödja många andra missionärer.
På grund av de begränsningar som ligger till grund för evangeliet i landet som de arbetar är det svårt för oss att ge mer information utan att utsätta dem för fara. Kom ihåg dem i dina böner. Om du vill stödja dem, kontakta Per Arne Imsen (peraimsen@gmail.com)  eller swisha till +447940801379
They don’t post often but this is a link to their blog 

Kalender

Vägbeskrivning:

Församlingen Agape, Tyghusvägen 4B, Göteborg.
Spårvagn 6, 7, 11 eller 14 mot Kortedala, Bergsjön. Hållplats Beväringsgatan.
Ligger på samma sida som du kliver av spårvagnen på. På höger sida om de vita studentbostäderna ligger ett äldre gulrappat hus. Där är det. Ingång från spårvagnssidan.

Om oss

FÖRSAMLINGEN AGAPE

DRÖMMEN OM FÖRSAMLINGEN

Vi har under en längre tid upplevt att Gud kallar oss tillbaka till församlingens rötter. Framför allt till hur församlingen såg ut och levde i Apostlagärningarna i Bibeln. Vi längtar efter att få se Guds kärlek uttryckas och spridas på ett synbart sätt i och genom vår gemenskap.

En gemenskap som är mer än bara en gudstjänst en gång i veckan, som är ett liv för Gud alla dagar i veckan.

Där Jesus är centrum och man vågar vara svag och i behov av andra, och Jesus och evangeliet om Honom är den kraft som förvandlar våra nederlag till seger.

En gemenskap där människor får växa i tron, utvecklas och uppmuntras till och ges möjlighet att vara delaktiga att tjäna Gud i hans rikes utbredande i stället för att det ska ske genom några få ’professionella’ så att de flesta blir passiva åskådare. Vi vill välja ett nytt sätt att leva, bort från fokus på egen bekvämlighet genom att låta Guds hjärta för de socialt utsatta och utlämnade så prägla oss att vi inte längre kan förbli passiva. Att vi i den Helige Andes kraft och hjälp börjar betjäna de som Jesus kallar ”mina minsta” som om de vore Jesus själv.

Vi tror att församlingen är kallad att vara en ’stad på berget’ som i vår tids mörker sprider Guds ljus i både ord och handling i vardagslivet, där vi bor och lever. Vi längtar efter att i och genom den helige Andes kraft gå ut till de förlorade människorna i vår stad och berätta om det urgamla korset där Jesus gav sitt liv, att Han uppstod igen och att Han lever idag och förvandlar människors liv. Vi längtar efter och vill inte nöja oss med mindre än att med Guds nåd få göra människor till Jesus lärjungar. Lärjungar som sedan vinner nya lärjungar, och så småningom församlingar som planterar nya församlingar.