Om oss

Om oss

FÖRSAMLINGEN AGAPE

DRÖMMEN OM FÖRSAMLINGEN

Vi har under en längre tid upplevt att Gud kallar oss tillbaka till församlingens rötter. Framför allt till hur församlingen såg ut och levde i Apostlagärningarna i Bibeln. Vi längtar efter att få se Guds kärlek uttryckas och spridas på ett synbart sätt i och genom vår gemenskap.

En gemenskap som är mer än bara en gudstjänst en gång i veckan, som är ett liv för Gud alla dagar i veckan.

Där Jesus är centrum och man vågar vara svag och i behov av andra, och Jesus och evangeliet om Honom är den kraft som förvandlar våra nederlag till seger.

En gemenskap där människor får växa i tron, utvecklas och uppmuntras till och ges möjlighet att vara delaktiga att tjäna Gud i hans rikes utbredande i stället för att det ska ske genom några få ’professionella’ så att de flesta blir passiva åskådare. Vi vill välja ett nytt sätt att leva, bort från fokus på egen bekvämlighet genom att låta Guds hjärta för de socialt utsatta och utlämnade så prägla oss att vi inte längre kan förbli passiva. Att vi i den Helige Andes kraft och hjälp börjar betjäna de som Jesus kallar ”mina minsta” som om de vore Jesus själv.

Vi tror att församlingen är kallad att vara en ’stad på berget’ som i vår tids mörker sprider Guds ljus i både ord och handling i vardagslivet, där vi bor och lever. Vi längtar efter att i och genom den helige Andes kraft gå ut till de förlorade människorna i vår stad och berätta om det urgamla korset där Jesus gav sitt liv, att Han uppstod igen och att Han lever idag och förvandlar människors liv. Vi längtar efter och vill inte nöja oss med mindre än att med Guds nåd få göra människor till Jesus lärjungar. Lärjungar som sedan vinner nya lärjungar, och så småningom församlingar som planterar nya församlingar.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *